Stoomreinigen koop of huurwoning

Traditioneel schoonmaken met de emmer water, een schoonmaakmiddel en spons, mop of microvezel lost vuil op in het water. Deze manier van reinigen is het wegnemen van zichtbaar vuil.

Vaak blijft er vuil achter in bv kieren en naden en is er sprake van slechts vuilverplaatsing.

Eigenlijk is traditioneel schoonmaken niets anders dan het verplaatsen van vuil naar het water: wie schoonmaakt, maakt ook vuil!

Ook het gebruik van schoonmaak- en desinfecterende middelen helpt meestal alleen maar oppervlakkig waarbij ongewenste microbiologie zoals bacteriën kunnen overleven.

Er is dus geen sprake van een werkelijke dieptereiniging maar slechts optisch schoon.

Het gebruik van reinigingsmiddelen, zeker in sprayflacons en bij onzorgvuldig en ondeskundig gebruik kan schadelijke effecten hebben voor de gezondheid van de mens. Zure reinigingsproducten in combinatie met bleekmiddelen veroorzaken schadelijke chloordampen.

Schoonmaken is een combinatie van methoden.

 

 

Goed schoonmaken is niet alleen van belang om er voor te zorgen dat een schoongemaakt object er visueel goed uitziet, maar ook om te voorkomen dat de gebruikers ervan het slachtoffer worden van schadelijke stoffen en organismen die ziekte en bederf met zich mee kunnen brengen.

 

Met andere woorden: schoonmaken in en om uw huis doet u vooral voor de hygiëne. Verantwoorde hygiëne is net als gezond eten noodzakelijk voor onze gezondheid. Een goede hygiëne wordt bereikt door het aantal schadelijke stoffen en organismen op een zo laag mogelijk niveau te houden. Allerlei huishoudelijke verontreinigingen vormen een ideale voedingsbodem voor bacteriën, mijten en schimmels. Een goede hygiëne wordt bereikt door een grondige schoonmaak.

 

Stoom is een aggregatietoestand van water. Vaak wordt de naam stoom gegeven aan een nevel van water: kleine zichtbare druppeltjes water boven bijvoorbeeld een fluitketel. Echte stoom (waterdamp) is echter onzichtbaar. Onder normale atmosferische druk staat 1 liter water gelijk aan circa 1.700 liter stoom.

 

Er zijn drie soorten stoom: natte, verzadigde en oververhitte stoom.

 

Natte stoom

Natte stoom is stoom waarin kleine waterdeeltjes zweven, meer dan 5%. Door deze waterdeeltjes is het soortelijk gewicht gestegen. Indien natte stoom verhit wordt, dan zullen allereerst deze waterdeeltjes verdampen. Bij voldoende verwarming wordt de stoom dan droog verzadigd.

Natte stoom heeft door de spoelende werking een reinigende werking.

 

Verzadigde of droge stoom

Verzadigde of droge stoom bevat minder dan 5% waterdeeltjes en heeft hogere desinfecterende eigenschappen.

 

Oververhitte stoom

Om oververhitte stoom te maken moet er extra warmte aan de stoom worden toegevoegd. In een fluitketel kan dat niet omdat daar alleen het water wordt verwarmd. De ontsnappende stoom blijft op het dauwpunt. In een stoomketel gebeurt hetzelfde, maar de geproduceerde stoom kan vervolgens door een oververhitter worden geleid. De verzadigde stoom stijgt in temperatuur en wordt dan oververhitte stoom genoemd. Bij verlies van warmte zal deze stoom afkoelen zonder dat er minuscule waterdruppeltjes ontstaan.

 

 

De reinigende werking is nog beperkter dan verzadigde stoom maar heeft nog hogere desinfecterende eigenschappen.

 

Zoekwoorden  stoomreinigen-woning stoomreinigen-huurhuis stoomreinigen-keuken stoomreinigen-badkamer stoomreinigen-wc stoomreinigen-plafond stoomreinigen-muren stoomreinigen-vloer stoomreinigen-vloeren stoomreinigen-ramen stoomreinigen-kozijnen stoomreinigen-meubels stoomreinigen-bankstel stoomreinigen-tafel stoomreinigen-interieur.